معجنات بلمسة انثوية رهيبة... عجيبة...
وبسم الله نبدا
طبعا هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت اكثر شى وانا الزبدة وهى بستخدم البيض وانا ما بحبه بس اذا وصفة تحتاج بيض اضيفه ليها وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك حلو وحار وديما بعتمدها وما حاولت اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها جاهزة والله على ما اقول شهيد
وهده المقادير
3اكواب دقيق
3 ملاعق كبيرة حليب بودرة
ملعقة ونص وسط تبع الاكل خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة ونص سكر
3 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه انا استخدم الزبدة اكثر شى
وماء او حليب للعجن
(يعنى نص كوب من كل نوع او كوب ماء الى ما يبى الحليب)
الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوبها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
ويا بنات اعيد واقول من اسرار العجينه الهشة العجن صدقونى وعن تجربة يعنى تعجنى اقل شى 7 دقائق مش لازم عجن يعنى اضربى العجينة ضرب مبرح وشيليها فوق وارميها على الرخامة وشوفى الفرق
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه تضيفيه لماء العجن وتعجنى بيه
نبدا بسم الله
المينى برغر خطير وحاجة صح روعةةةة وكمان صحى وينفع للمناسبات والبوفيهات جونان
المينى برغر بالدجاج بطريقتى
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
مكونات العجينة:
استخدمت نفس عجينى المعتمده بس غيرت شوية اضفت شويه زبدة لايت مع الزيت وعجنتها بالحليب واستخدمت كوب وربع دقيق اسمر ونص كوب نخاله وكوب وربع دقيق ابيض والى يحب يعملها بالدقيق الابيض بس يعنى الى يبها صحى اكثر يستخدم الاسمر والى يبها عادية يستخدم الدقيق الابيض
الصور تشرح الطريقة وبعد ما كورتها خليتها ترتاح نص ساعة تانية بعدين خبزتها
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
طريقة برغر الدجاج:
طبعا ما عنديش مقادير معينه وهده وحده من الطرق متاعى للبرغر ونحتاح الى
صدور دجاج وبقدونس وكسبره خضرا وثوم وبصل وفلفل حار (اختيارى) نحطهم بالخلاط ونضيف عليهم خبزة مطحونه ونطحنهم كويس ونضيف ليهم البهارات المشكلة وبربكيو صوص بيعطيها نكهة حلوة جدا ونشكلهم اقراص صغيرة وندهنهم بشوية زيت ونشويهم على الشوايه.
ملاحظة: وممكن نستخدم بدل الدجاج لحم وكل واحد وذوقه.
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
خلاص بعد الخبز نضج والبرقر شويته نجى للجد نجيب مايونيز العادى اوfat freeونضيف عليه شوية ماسترد اختيارى وندهن بيه الخبز وبعدين سلطة خضرا قطعة صغيرة وفوقهم برقر الدجاج بعدين جبن شرائح قليل الدسم وبعدها طماطم وبصل واخر شى الخبزة ونثبتهم بالاعواد وتقدم انا قدمتها مع بطاطس مقلية تقدرى تعمليها فى الفرن احسن وخلاص شوفى الصحن كيف شكله.
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
صورة مقربه
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
من الجنب
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
وهدا الصحن
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
كل الى اكلوها مدحوها جدا وحده تشكر فى نفسها هههه وخلاص
طبعا نفس العجينة بس هالمرة اضفتها بيضة زى ماما لانى عملت بيها خبزة حلوة عملت بيها اقماع وكراوسون حلوة وخفيفة جدا نخليكم مع الصور
طبعا الاقماع فى العادة نحشيها دجاج مطبوخ ومشوح مع بصل وبهارات وبقدونس مع شوية مايونير بس تاكسلت وحشيتها لبنه وزيتون .
الكراوسون
نفس العجينه وحشيتها جبنه وتحمرت منى زيادة
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
للتعديب ههههههه
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
ثالثا: الاقماع
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
ونفس العجينه عملت منها خبز روعة جدا واللفة حلوة
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
طبعا العجينة نفسها والان عملنا منها اربع اشكال
بيتزا او صفائح القارب بطريقتين والصور توضح وعملنا قوارب صغيرة وصفيحة صغيررة وكلها بنفس الحشوة
لحم مفروم معصج عادى مع بصل وبهارات ونضيف عليه زبادى او مايونيز انا هنا استخدمت مايونيز
وشوية دبس الرمان وليمون (اذا تحبيه لادع كثرى منه) وفلفل احمر وبصل اخضر وطماطم مكعبات
ومعجون طماطم ونخلطه كويس وندوق طعمه كيف وتقدرى تزيدى الى تحبيه وما عندى مقادير معينة
يعنى بالعين وانا اقيس بالعين فى العادة وما اتقيد بالمقادير كثير والا نخليكم مع الصور
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
طبعا هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت اكثر شى وانا الزبدة وهى بستخدم البيض وانا ما بحبه بس اذا وصفة تحتاج بيض اضيفه ليها وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك حلو وحار وديما بعتمدها وما حاولت اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها جاهزة والله على ما اقول شهيد
وهده المقادير
3اكواب دقيق
3 ملاعق كبيرة حليب بودرة
ملعقة ونص وسط تبع الاكل خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة ونص سكر
3 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه انا استخدم الزبدة اكثر شى
وماء او حليب للعجن
(يعنى نص كوب من كل نوع او كوب ماء الى ما يبى الحليب)
الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوبها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
ويا بنات اعيد واقول من اسرار العجينه الهشة العجن صدقونى وعن تجربة يعنى تعجنى اقل شى 7 دقائق مش لازم عجن يعنى اضربى العجينة ضرب مبرح وشيليها فوق وارميها على الرخامة وشوفى الفرق
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه تضيفيه لماء العجن وتعجنى بيه
نبدا بسم الله
المينى برغر خطير وحاجة صح روعةةةة وكمان صحى وينفع للمناسبات والبوفيهات جونان
المينى برغر بالدجاج بطريقتى
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
مكونات العجينة:
استخدمت نفس عجينى المعتمده بس غيرت شوية اضفت شويه زبدة لايت مع الزيت وعجنتها بالحليب واستخدمت كوب وربع دقيق اسمر ونص كوب نخاله وكوب وربع دقيق ابيض والى يحب يعملها بالدقيق الابيض بس يعنى الى يبها صحى اكثر يستخدم الاسمر والى يبها عادية يستخدم الدقيق الابيض
الصور تشرح الطريقة وبعد ما كورتها خليتها ترتاح نص ساعة تانية بعدين خبزتها
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
طريقة برغر الدجاج:
طبعا ما عنديش مقادير معينه وهده وحده من الطرق متاعى للبرغر ونحتاح الى
صدور دجاج وبقدونس وكسبره خضرا وثوم وبصل وفلفل حار (اختيارى) نحطهم بالخلاط ونضيف عليهم خبزة مطحونه ونطحنهم كويس ونضيف ليهم البهارات المشكلة وبربكيو صوص بيعطيها نكهة حلوة جدا ونشكلهم اقراص صغيرة وندهنهم بشوية زيت ونشويهم على الشوايه.
ملاحظة: وممكن نستخدم بدل الدجاج لحم وكل واحد وذوقه.
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
خلاص بعد الخبز نضج والبرقر شويته نجى للجد نجيب مايونيز العادى اوfat freeونضيف عليه شوية ماسترد اختيارى وندهن بيه الخبز وبعدين سلطة خضرا قطعة صغيرة وفوقهم برقر الدجاج بعدين جبن شرائح قليل الدسم وبعدها طماطم وبصل واخر شى الخبزة ونثبتهم بالاعواد وتقدم انا قدمتها مع بطاطس مقلية تقدرى تعمليها فى الفرن احسن وخلاص شوفى الصحن كيف شكله.
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
صورة مقربه
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
من الجنب
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
وهدا الصحن
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
كل الى اكلوها مدحوها جدا وحده تشكر فى نفسها هههه وخلاص
طبعا نفس العجينة بس هالمرة اضفتها بيضة زى ماما لانى عملت بيها خبزة حلوة عملت بيها اقماع وكراوسون حلوة وخفيفة جدا نخليكم مع الصور
طبعا الاقماع فى العادة نحشيها دجاج مطبوخ ومشوح مع بصل وبهارات وبقدونس مع شوية مايونير بس تاكسلت وحشيتها لبنه وزيتون .
الكراوسون
نفس العجينه وحشيتها جبنه وتحمرت منى زيادة
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
للتعديب ههههههه
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
ثالثا: الاقماع
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
ونفس العجينه عملت منها خبز روعة جدا واللفة حلوة
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
طبعا العجينة نفسها والان عملنا منها اربع اشكال
بيتزا او صفائح القارب بطريقتين والصور توضح وعملنا قوارب صغيرة وصفيحة صغيررة وكلها بنفس الحشوة
لحم مفروم معصج عادى مع بصل وبهارات ونضيف عليه زبادى او مايونيز انا هنا استخدمت مايونيز
وشوية دبس الرمان وليمون (اذا تحبيه لادع كثرى منه) وفلفل احمر وبصل اخضر وطماطم مكعبات
ومعجون طماطم ونخلطه كويس وندوق طعمه كيف وتقدرى تزيدى الى تحبيه وما عندى مقادير معينة
يعنى بالعين وانا اقيس بالعين فى العادة وما اتقيد بالمقادير كثير والا نخليكم مع الصور
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]